Rigutto Tandarts maakt gebruik van cookies. ik accepteer cookies

De behandeling

De behandeling wordt uitgevoerd door een goed opgeleide vakkundige whitening-assistente, die de nieuwste technieken beheerst. Tijdens het intake gesprek wordt een patiëntenntendossier aangelegd, waarin onder andere het consumptiegedrag en de aanwezige kronen, bruggen, vullingen en facings worden vastgelegd. Afhankelijk van de verkleuring t.o.v. de genetisch bepaalde kleur van de tanden wordt een programmaduur gekozen. Dit kan variëren van 60 tot 90 minuten. 

Na de lippen te hebben ingesmeerd met een beschermende gel wordt de zogenaamde mondspreider geplaatst, die ervoor zorgt dat de tanden gedurende de behandeling vrij blijven van de lippen. Om de tanden heen wordt het tandvlees ingesmeerd met een vloeibare beschermlaag, die door een lamp wordt uitgehard. Hierna worden te behandelen tanden d.m.v. een kwastje voorzien van de bleek-gel. Na plaatsing van de LED-unit, die warmte en licht afgeeft wordt de gekozen programmaduur ingesteld. 

1. Resultaten
De witheid van tanden is genetisch bepaald. Dit houdt in, dat de resultaten bij iedere patiënt verschillend kunnen zijn. Het is dus niet mogelijk een resultaat te bereiken, waarbij de tanden witter worden dan de oorspronkelijke kleur. De praktijk wijst uit dat bij een behandeling van 40 minuten de tanden 3 tot 6 tinten lichter worden. Bij een behandeling 60-90 minuten houden wij 6 tot 9 tinten aan. Na een behandeling duurt het, afhankelijk van het consumptiegedrag en verder onderhoud van het gebit, zeker 2 jaar voordat het resultaat terug begint te lopen. 

2. Na de behandeling
Het is verstandig om na de behandeling gedurende een aantal uren rekening te houden met eten, drinken en roken. Het is natuurlijk niet de bedoeling het bereikte resultaat negatief te beïnvloeden. Wij raden dan ook aan de eerste paar uur niet te roken en zaken met sterke kleurstoffen, zoals rode wijn, ketchup, koffie, thee en rode kool te vermijden. Wanneer dit om welke reden dan ook niet lukt, dan kan dit iets afdoen aan het resultaat. 

3. Risico's
Het door Tandheelkundig centrum Zaandstad gebruikte bleaching-apparaat, de Contrast B.T Cool is volgens strenge internationale regels (CE-ISO) vervaardigd en goedgekeurd. Uit alle onderzoeken is gebleken, dat de in combinatie met dit bleachingapparaat gebruikte bleek-gel absoluut onschadelijk is voor het tandglazuur.