Rigutto Tandarts maakt gebruik van cookies. ik accepteer cookies

Klikprotheses

Een klikgebit is een kunstgebit dat op eenvoudige wijze 'vastgeklikt' wordt op implantaten ofwel 'kunstwortels'. Een tandimplantaat is een kleine, metalen schroef. Deze schroef bestaat uit lichaamsvriendelijk titanium en neemt de functie van de tandwortel over. Een tandimplantaat stopt het slinken van het kaakbot en zorgt voor het behoud van uw eigen gezichtsexpressie. De implantaten worden door Rigutto Tandarts-implantoloog geplaatst. Het plaatsen is een relatief kleine en eenvoudige ingreep van circa 30 minuten en gebeurt onder plaatselijke verdoving. Het vastgroeien duurt, afhankelijk van de uitgangssituatie, gemiddeld 6 tot 12 weken. 

Overigens kunt u tijdens deze vastgroeiperiode, gewoon uw oude (aangepaste) prothese blijven dragen. U kunt dus met een gerust gevoel de deur uit.

Nadat de implantaten vastgegroeid zijn, wordt het nieuwe kunstgebit aangemeten en vervaardigd, om uiteindelijk op de implantaten te worden bevestigd c.q. vastgeklikt. U kunt uw nieuwe kunstgebit daarna probleemloos in- en uitnemen (losklikken) om deze bijvoorbeeld te reinigen. Een kleefpasta is niet meer nodig. Uw kunstgebit zit bij het eten, praten en lachen stevig in de mond! De verankeringstechniek/ kliktechniek van implantaten bespaart u de mogelijke en soms vervelende bijverschijnselen van het traditionele, uitneembare kunstgebit. Denk hierbij aan onvoldoende houvast, klappertanden en pijn. Daarnaast voorkomt een kunstgebit op implantaten verder slinken van het kaakbot en dus het verder "invallen" van de mondhoeken. 

Voor meer informatie klik dan op onderstaande links