Rigutto Tandarts maakt gebruik van cookies. ik accepteer cookies

Paradontologische behandelingen

Tandsteen en ontstoken tandvlees
Ontstoken tandvlees ontstaat door plaque, een kleverig wit laagje met etensresten en kalk. Tussen tanden en kiezen en langs de rand van het tandvlees is dit moeilijk weg te halen. Plaque kan hard worden, dit heet tandsteen. Daardoor kan het tandvlees gaan ontsteken. Uw tandvlees wordt rood, bloedt snel en u kunt een slechte adem krijgen. Na verloop van tijd wordt de ruimte tussen tanden en tandvlees (de zogenaamde 'pocket') groter en gaan tanden en kiezen losser zitten. Uiteindelijk kunnen tanden en kiezen uitvallen doordat het kaakbot is aangetast en zich terugtrekt. Kaakbot dat eenmaal verdwenen is, komt niet meer terug. Door een goede mondhygiëne kunnen deze problemen voorkomen worden. 

Wat kan Rigutto Tandarts voor u doen?
Wat de tandarts of de mondhygiënist(e) precies doet en hoeveel tijd het kost hangt natuurlijk af van de aard en de ernst van het probleem. U maakt eerst kennis met de tandarts en u krijgt voorlichting. We stellen u enkele korte vragen over uw gebit, uw tandvlees, uw gezondheid in het algemeen en andere zaken die belangrijk zijn voor de mondhygiëne. Bijvoorbeeld uw dagelijkse bezigheden en uw eetpatroon. Ook een eventuele zwangerschap is van belang, omdat u dan extra gevoelig kunt zijn voor tandvleesproblemen. Daarna doet de tandarts een mondonderzoek. Afhankelijk van de aard en de ernst van het probleem kunnen we indien nodig een parostatus maken. Hierop wordt nauwkeurig de conditie van uw tandvlees beschreven. 

De behandeling vindt steeds plaats aan de hand van die parostatus: daarop staat namelijk precies hoeveel uw tandvlees verbetert of verslechtert. Daarna maken we met u een behandelplan. In dat behandelplan spreekt de tandarts met u af welke behandelingen nodig zijn, door wie die gedaan gaan worden (de tandarts zelf, de mondhygiëniste of de profylaxe assistente, hoe en wanneer deze worden uitgevoerd. We vertellen u ook van tevoren wat uw behandeling ongeveer gaat kosten. Tot slot kunnen er eventuele vervolgafspraken worden gemaakt. 
Behandeling1
Behandeling2