Rigutto Tandarts maakt gebruik van cookies. ik accepteer cookies

Reguliere tandheelkunde

Ook in de tandheelkunde is voorkomen beter dan genezen. Zelfs als u gezegend bent met een gaaf gebit, dan nog is het belangrijk om uw tanden en kiezen regelmatig te laten controleren. Zo voorkomt u gaatjes of erger. En wat is er nu fijner dan binnen een paar minuten weer uit de behandelstoel te stappen? Met goed onderhoud voorkomt u langdurige of ingrijpende behandelingen. Rigutto Tandarts is het vertrouwde adres voor die beste verzorging en een adequaat advies. Niet voor niets is denken in oplossingen ook 'een kwestie van kiezen'. 

Gaatjes en vullingen: Een vulling is bedoeld om een door tandbederf aangetaste kies of tand te herstellen. Nadat de tandarts het aangetaste materiaal verwijderd heeft, wordt de tandholte goed schoongemaakt en opgevuld met vulmateriaal. Hierdoor kunnen er geen bacteriën meer binnendringen en wordt verder tandbederf voorkomen. 

Er zijn verschillende soorten vullingen om een gaatje mee te dichten. Amalgaam vullingen (metaalvullingen) zijn sterk en relatief goedkoop. Omdat deze (donker)grijs van kleur zijn, vallen ze wel uit de toon bij de rest van uw gebit. In onze praktijk kunt u metaalvullingen laten vervangen door witte vullingen van composiet of porselein. 

Kroon en brugwerk: Een kroon vervangt het zichtbare gedeelte van een tand of kies. Een porseleinen kroon heeft het uiterlijk van een natuurlijke tand en is een mooie oplossing voor tanden of kiezen die beschadigd, verkleurd of gebroken zijn. Zijn zowel uw tand áls uw tandwortel beschadigd, dan kunnen we deze het beste vervangen door een brug of een tandheelkundig implantaat met daarop een kroon. 

Voor meer informatie klik dan op onderstaande links