Rigutto Tandarts maakt gebruik van cookies. ik accepteer cookies

Welkom bij Rigutto Tandarts


 Een update

Beste mensen, lieve mensen,

Nu de Corona eindelijk wat op zijn retour lijkt en de maatschappij voor, in ieder geval de niet risicogroep, weer een beetje normaal gaat werken, is er ook weer tijd om alles op een rijtje te zetten
Dat geldt zeker ook voor mij.
Zoals iedereen in deze praktijk, patiënten en personeel, weet ben ik al sinds januari 2013 na mijn ski ongeval, aan het revalideren. Dit met ups en downs. Dan leek het na een operatie weer goed te gaan en kon ik weer tijdelijk werken, dan was er weer een terugval, of een nieuwe operatie nodig en moest ik weer van voren af aan beginnen.
Dit alles heeft mij lichamelijk veel energie gekost, maar ook mentaal en als mens.
Na mijn laatste operatie in december 2017, leek het in maart 2018 weer beter te gaan, maar in mei 2018 viel het gevoel in een aantal van mijn vingers weer uit.
Toen heb ik ook met de neurochirurg en de neuroloog besloten een periode rust in te lassen en een vast waarnemer te zoeken.
Die werd na een lange zoektocht ook gevonden in de persoon van Henk. Ondersteund uiteraard door Giny, Kim en Angelique als bekende gezichten.
Zelf wilde ik zo min mogelijk op de praktijk zijn omdat ik het heel moeilijk vind dat ik niet kan doen wat ik het liefste doe en dat is tandarts zijn in mijn eigen praktijk.
Het herstel en de begeleiding vanuit mijn verzekering gaat helaas niet zoals ik het zelf zou willen.
Doordat Henk steeds meer voor zijn vader is gaan werken, kon Henk begin dit jaar helaas nog maar 2 dagen in Alphen werken. Dit is en was niet voldoende om de patiënten zorg te waarborgen.
Hierop heb ik een voor mij drastische beslissing moeten nemen. Gezien de onzekerheid, of en wanneer ik misschien ooit nog kan werken, is het onmogelijk een eigen praktijk te hebben, daar er dan continue zorg moet zijn voor alle dagen van de week. En het laatste wat ik wilde was dat er elke keer een andere tandarts zou komen.
Dit betekende voor mij dat ik de praktijk zou moeten verkopen. De meest voor de hand liggende kandidaat was Henk. Maar na lang overleg bleek Henk hier (nu) nog niet klaar voor.
Hierop ben ik een nieuwe zoektocht gestart. Die uiteindelijk midden in de Corona periode geleid heeft tot het vinden van een nieuwe kandidaat. Een aantal patiënten hebben haar al ontmoet.
Ik heb met de nieuwe tandarts (Adele) een overeenkomst gesloten, dat zij tot maart 2021, 4 dagen in de week vast komt werken en dat dat zijn vanaf 1 maart 2021 de nieuwe eigenaresse is van Rigutto tandarts. Adele is dus vanaf nu uw vaste behandelgezicht, naast Kim en Angelique en Rogier (voor uw protheses) natuurlijk. Ik blijf tot die periode dus nog aan de praktijk verbonden, als eigenaar, als mentor en voor de administratieve taken en voor de flauwe grappen. Daarna kan ik wellicht mits de gezondheid dat toelaat, nog nuttig zijn in welke vorm voor Adele dan ook.

Ik hoop dat met deze mail een hoop onrust en onduidelijkheid is weggenomen en dat u weer met een gerust hart, patiënt kunt blijven bij Rigutto Tandarts.
Ik wil u allen, dus de patiënten, danken voor het vertrouwen dat jullie altijd in mij hebben behouden. En hoop u dan ook sowieso nog te mogen zien.
Daarnaast wil ik ook specifiek mijn personeel, bedanken voor hun inzet in de ook voor hun soms lastige situatie bij mijn afwezigheid. Hoewel jullie soms ook wel even blij waren als ik er niet was omdat het dan wat rustiger aan jullie oren was.
Daarnaast Henk, namens mij en de patiënten dank voor je goede zorgen en je inzet en veel succes met je verdere carrière.
En Adele proficiat met je keuze, Alphen en de patiënten zullen bevestigen dat dit de juiste keuze was.
Ciao en iedereen goede gezondheid en toch ook veel plezier na deze coronatijden.
En vergeet niet te poetsen, te stoken, te ragen en te flossen…. Voorkomen is beter dan genezen

Liefs en tot gauw Renato
                                                 EXTRA MEDEDELING: CORONA CRISIS

                                    Laatste Update : Praktijk weer geopend m.i.v. 28 april 2020

Geachte patiënt,

Met ingang van dinsdag 28 april zijn wij weer geopend voor behandelingen. Wij zullen in de eerste instantie starten met de patiënten met de acute pijnklachten.

Vanaf maandag 11 Mei gaan alle reeds geplande afspraken weer gewoon door.

Indien u op een van onderstaande vragen ja antwoord of mocht er de komende tijd iets wijzigen in uw gezondheid dan verzoeken wij u om uw afspraak kosteloos te annuleren.

•Heeft u nu corona?
•Heeft u nu huisgenoten/gezinsleden met corona?
•Bent u genezen van corona korter dan 2 weken geleden?
•Heeft u één of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts (meer dan 38⁰C)?
•Heeft u huisgenoten/gezinsleden met deze symptomen?
•Bent u in thuisisolatie?
•Woont u in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking?

Omdat handhygiëne bij deze virusuitbraak een belangrijk bron van besmetting blijkt te zijn, zullen wij u bij betreden van de praktijk vragen desinfecteren met handalcohol. We verzoeken u daarna uw gezicht en zaken zoals mobiele telefoons niet meer aan te raken. In de wachtruimte en bij het maken van afspraken proberen we met elkaar zo goed mogelijk de 1,5 meter afstand te bewaren die door de Rijksoverheid wordt geadviseerd.

Nog wat extra aanwijzingen:
•Kom niet te vroeg, dus liefst vlak voor de afspraaktijd bij ons binnen.
•Volg de aanwijzingen van ons personeel op.
•Kom alleen naar uw afspraak, indien strikt noodzakelijk mag maximaal 1 ouder of begeleider meekomen.
•Verlaat na uw behandeling zo spoedig mogelijk de praktijk.

Wij zullen u ontvangen met een glimlach maar u de hand niet schudden.
Voor sommige behandelingen zullen we u 1 minuut laten spoelen.
In de behandelkamer houden we ons aan de Richtlijn Infectiepreventie in Mondzorgpraktijken en hebben we aanvullende hygiënemaatregelen genomen.


Alle afspraken die door ons geannuleerd zijn t/m 8mei , vinden geen doorgang. Wij zullen de komende tijd contact opnemen met alle patiënten waarvan de afspraak in de afgelopen weken geannuleerd is. Wij vragen u ons telefoontje af te wachten zodat onze medewerkers de mogelijkheid krijgen de gehele lijst zo snel mogelijk en gecoördineerd af te werken.

Wanneer u last/ongemak van uw gebit heeft kunt u van maandag tot en met donderdag van 9.00 uur tot 10:00uur en van 16:00uur tot 17:00 uur contact met ons opnemen. Ook zijn wij via de mail bereikbaar.


Wij kijken er naar uit u weer te zien in onze praktijk, en vragen om uw medewerking zodat we samen verspreiding van het corona virus kunnen voorkomen.

Met vriendelijke groet,
Team Rigutto tandarts

Renato Rigutto