Rigutto Tandarts maakt gebruik van cookies. ik accepteer cookies

Tandheelkundig onderzoek

Na inschrijving verrichten wij bij u altijd een algemeen tandheelkundig onderzoek. Dit onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen: 

Medische anamnese
U wordt gevraagd een vragenlijst in te vullen over uw algehele gezondheid. De tandarts bespreekt, indien nodig, die lijst met u en gebruikt die ook om meer gerichte vragen te stellen. Meld een verandering in uw gezondheid of medicijn gebruik altijd aan uw tandarts.

Tandheelkundige anamnese
De tandarts vraagt u naar de huidige staat van uw gebit en naar uw tandheelkundige voorgeschiedenis. U kunt zelf de gegevens van uw gebit van de vorige tandarts laten opsturen.

Röntgenonderzoek
Indien u langer dan twee jaar niet bent geweest maken we enkele foto’s, zoals bitewings voor cariësdiagnostiek en indien nodig solofoto’s. In een aantal gevallen is het nodig om een panoramafoto (OPG) te maken van het hele gebit. Bijvoorbeeld voor implantologie, of als u langer dan vijf jaar niet naar de tandarts bent geweest. Als aanvulling op de OPG is het ook mogelijk om een schedelfoto te maken (RSP) voor implantologisch en/of orthodontisch onderzoek en een eventuele behandeling.

Mondonderzoek
De tandarts verricht onder meer parodontaal onderzoek (onderzoek naar de gezondheidstoestand van het tandvlees en het kaakbot) en cariësonderzoek (gaatjes). Ook onderzoekt hij de occlusie (het dichtbijten) en de articulatie (het kauwen) en bij kinderen de ontwikkeling en groei van het wisselgebit. Meestal is alles in orde en is het gewoon een halfjaarlijks of jaarlijks controlebezoek.